26.10.2018


Фантастичний світ Отфріда Пройслера

20 жовтня 
Отфріду Пройслеру 
виповнилося 95 років 
від дня народження.

Отфрід Пройслер — надзвичайно популярний як на батьківщині, у Німеччині, так і далеко за її межами дитячий письменник. Його літературні герої Водяничок, Мала Баба Яга стали улюбленцями дітлахів усього світу.
О. Пройслер за професією учитель. Він народився в Райхенберзі (Баварія) 1923 року (нині це територія Чехії). Чарівна природа передгір’я Північних Альп, батьківщини Отфріда, працелюбний, талановитий народ, милозвучна, образна мова (із німецькою тут звучала й чеська мова, якою письменник також досконало володіє), безліч дивовижних легенд та переказів, цікавих звичаїв — усе це навіки запало в душу молодого митця, сформувало його як майбутнього художника слова.
Чим же так приваблюють численних читачів Пройслерові книжки? Насамперед щирістю, добротою і непідробною любов’ю до дітей. Письменник твердо вірить у те, про що пише. Його твори трохи таємничі, загадкові, навіть романтичні, а це особливо вабить дітей, пробуджує їхню фантазію. Не можна не згадати про ще одну характерну особливість повістей-казок Отфріда Пройслера. У них діють переважно фантастичні герої — чаклуни, відьми, привиди та всіляка інша «нечиста сила», але з волі автора вони — справжні живі істоти, схожі на звичайних людей. Отфрід Пройслер написав понад двадцять книжок для дітей, за їх мотивами поставлені кінофільми, телевистави, мультфільми, їх перекладено тридцятьма трьома мовами світу.
Сказки Отфрида Пройслера 

Комментариев нет:

Отправить комментарий