28.05.2020

Міжнародний день захисту дітей

1 червня, в Україні і світі відзначається дитяче свято – Міжнародний день захисту дітей. День захисту дітей відзначається з 1950 р. за ініціативою Міжнародної демократичної асоціації жінок. ООН підтримала це починання і сприяла його поширенню, а так само оголосила захист прав, життя і здоров'я дітей одним з пріоритетних напрямків своєї діяльності.У різних країнах він святкується по-своєму і в свій час.У Китаї він відзначається 23 грудня.В Індії це «Бал Дівас», відзначається 14 листопада.У Туреччині - «Cacuk-Bayramy», 23 квітня.В Японії - 15 листопада.
В Україні День захисту дітей відзначається 1 червня - перший день літа. До того ж багатьма він зв'язується з початком найдовших літніх канікул.
Слід відзначити, що День захисту дітей має власну символіку, що ще раз підтверджує його важливість. Офіційним символом Міжнародного дня захисту дітей є спеціальний прапор. На зеленому тлі, що символізує гармонію і родючість, навколо Земної кулі зображено 5 фігурок людей. Ці фігурки символізують єдність усіх рас і народів, а зображення Землі - символ спільної домівки
 
 День захисту дітей - історія, традиції та значення свята

Комментариев нет:

Отправить комментарий