22.04.2020

Всесвітній день Землі

     

 Щорічно, 22 квітня люди по всій планеті відзначають День Землі. Цей день став символічним святом любові та турботи за наш спільний дім. Саме 22 квітня в різних куточках земної кулі люди проводять різні заходи, спрямовані на те, щоб у світі стало більше чистоти  та  відповідальності.
            У цей день можна зробити свій маленький внесок у справу захисту навколишнього середовища: очистити від сміття прилеглу територію,  зробити шпаківні, висадити  дерева..
            У День Землі в різних країнах за традицією звучить Дзвін Миру, закликаючи людей Землі докласти зусиль для захисту миру на планеті та збереження краси нашого спільного дому. Про те, як необхідно бережливо відноситися до нашої планети, щоб не втратити її краси, вам допоможе зрозуміти книжкова виставка "Збережемо світ, в якому живемо".
"Збережемо світ, в якому живемо"




Природа не визнає жартів; вона завжди
правдива, завжди серйозна, завжди сурова;
вона завжди права, а всі помилки йдуть від людей.
                                               Йоган Вольфгант Гете



Грущинська І.В. Сторінками Червоної книги України: Зникаючи рослини: Довідник учня. – К.: Освіта,2004. –.95с
            Довідник м істить відомості про понад 100 зникаючих рослин,які зберігає на своїх сторінках Червона книга України. Ця книжка допоже дитині полюбити природу і науку про неї, усвідомити, що зелене диво Землі – рослини- у небезпеці і, якщо їх не охороняти, багато які з них можуть зникнути

  Давидов А.І. Знай, любити, бережи: Науково-художня книжка. Для серед.шкільного віку/Худож. О.М.Зенич, О.О. Міхнушов.- К.:Веселка,1985.- 159с.,іл.
            У книжці розповідається про види рослин, які сьогодні рідко зустрічаються на території україни і занесені до Червоної книги України.


Природа. Екологія: Енциклопедія: Для дітей серед. шк. віку / Авт. - упорядник А.А.Ходоренко. – Харків:Фоліо,2008.-315 с. іл. (серія «Дитяча енциклопедія»).





По страницам Красной книги  г. Краматорска  (Животниый мир). Справочник – путеводитель, г. Краматорск,2010. – 104 с.
Справочник «По страницам Красной книги города Краматорска». Рассказывает о редких видах животных,  встречающихся на территории нашего города.




Остапенко В.М. По страницам Красной книги. Растительный мир (город Краматорск)/ В.М.Остапко, С.А.Приходько, В.А.Зеленская. – Краматорск,2012. – 116с.
Книга содержит очерки о включенных в Красную книгу Донецкой области растениях, которые встречаются на территории Краматорского горсовета. Каждый очерк проиллюстрирован оригинальной фотографией, содержит информацию об особенностях вида, его распространении в мире, на территории Украины, в Донецкой области  и на территории Краматорска, причинах редкости, хозяйственном значении, охране. Представленные материалы направлены на формирование экологического сознания населения. Книга рассчитана на широкий круг читателей.  


До книжкової виставки  включено кращу  літературу, яка є у фонді нашої шкільної бібліотеки, про багатство і красу рідної природи, про необхідність її збереження для майбутніх поколінь.
Сподіваюсь, що ці видання допоможуть вам краще пізнати рідну природу, стати її надійними захисниками,  вірними  друзями й помічники.
Любіть природу, будьте з нею уважними, і вона віддячить вам!

Комментариев нет:

Отправить комментарий