28.04.2020

Всесвітній День охорони праці!


   Міжнародна організація праці оголосила 28 квітня Всесвітнім днем охорони праці для того, щоб привернути увагу світової громадськості до масштабів проблеми, а також до того, яким чином створення та просування культури охорони праці може сприяти зниженню щорічної смертності на робочому місці. Вперше він відзначався у 2003 році.
            У цей день більш ніж в ста країнах світу проводяться заходи, спрямовані на привернення уваги громадськості до невирішених проблем охорони праці.
В Україні цей День отримав назву «День охорони праці» і відзначається згідно до Указу Президента України № 685/2006 від 18 серпня 2006 року щорічно 28 квітня.
            Міжнародна організація праці, визнаючи масштабний виклик, пов'язаний з пандемією COVID-19 у світі, змінила девіз Всесвітнього Дня охорони праці – 2020. Всесвітній день безпеки та здоров'я на роботі буде присвячений спалахам інфекційних захворювань у світі праці.
            Звертаючи особливу увагу до нинішньої пандемії COVID-19 цьогорічні заходи проходитимуть під гаслом – «Зупинимо пандемію: безпека і здоров'я на роботі можуть врятувати життя» (Stop the pandemic: Safety and health at work can save lives).День безпеки та здоров'я на роботі буде присвячений подоланню спалаху інфекційних захворювань у світі праці, з особливою увагою до пандемії COVID-19.

Коронавірусне захворювання (COVID-19): що треба знати кожному


Інформація на сайті Міністерства охорони здоров'я України: https://moz.gov.ua/koronavirus-2019-ncov

Дотримуйтесь правил гігієни та профілактики вірусних захворювань і будьте здорові!


     

Комментариев нет:

Отправить комментарий